Tänk om – Tänk rätt

Jag haffade mig själv mitt i en handling häromdan. Jag var ordningssam och logisk, men jag hade fel.

Jag gick och plockade i lägenheten i fredags efter jobbet. Rollspelsgänget skulle komma senare och jag ville ha det lite prydligt. Sånt som man gör.

Sedan jag flyttade till Karlskrona har min yogamatta stått vid sidan om soffan i vardagsrummet. Den står inte i vägen och det går snabbt att rulla ut den och sätta igång. Men det har gått längre och längre mellan gångerna den använts. Så i fredags plockade jag upp den och konstaterade att eftersom den inte används så ofta längre behöver den ju inte stå framme.

Det är ju rätt tänkt. Saker man inte använder behöver inte vara framme. Men det är fel tänkt. Jag ska ju använda yogamattan oftare istället. Jag bokade in mig på ett yogapass på gymmet. Nu har jag provat på Ashtanga vinayasa också. Jag vet inte exakt vad det innebär, men det låter väldigt yogigt. (Wikipedia säger att det är en modern och dynamisk form av Hathayoga.) Skönt var det. Det gick snabbt. Det höll på i en timme men det kändes inte. Så nu står yogamattan på sin plats. I vardagsrummet vid sidan om soffan.

Det är ju skönt när man kommer till sådana insikter i stunden de behöver inses. Hade jag inte tänkt på det då så hade yogamattan varit i garderoben och då hade jag med största sannolikhet tänkt på den ännu mer sällan. Så hade man suttit där några månader senare och tänkt: ”Det var länge sen jag var på yoga. Var är nu min yogamatta nånstans?” Man letar lite och hittar nåt annat som man glömt man hade och sen går hela ens fokus till det istället. Man är ju sån. Lättdistraherad.

Så nu är det Ashtanga Vinyasa varje söndag 10:30 som gäller. En bra vana.

Namaste.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *