Vad är hemligheten?

I boken ”The Secret” skriver Rhonda Byrne att om man visualiserar något tillräckligt starkt så kommer det bli sant. Kreativ visualisering. Om man verkligen tror… Tror så mycket så att man ”vet”, så kommer ens drömmar att slå in. Det finns ett korn av sanning i det, men det är långt ifrån hela svaret.

Författaren Zig Ziglar har sagt: ”Folk tenderar inte att bara vandra omkring och sen plötsligt upptäcka att de är på toppen av Mount Everest.” Man kan ju drömma om att ha en miljon på kontot, men om man inte ändrar sina vanor, jobbar lite hårdare eller köper gott om lotter för den delen, så är sannolikheten att man ska rulla i cash betydligt mindre. Då kan man sitta där i soffan och inbilla sig att pengarna rullar in till den dan man trillar av pinn.

Visst är det viktigt att visualisera det man vill uppnå. Ställa in sig mentalt på någon slags rätt frekvens. Men det är ännu viktigare att faktiskt komma på konkreta sätt att nå sina mål. Det blir lättare om man bygger upp en drömbild (läs: målbild) att fokusera på när man oundvikligen börjar tröttna eller tappa fokus. Hur kommer mitt liv se ut när jag uppnått det jag vill?

Om jag drömmer om att äga en lyxyacht och bo i Karibien på halvårsbasis så är det faktiskt rätt så viktigt att dels inse vad som krävs av mig för att kunna: 1. Tjäna tillräckligt mycket pengar för att kunna köpa och upprätthålla en sådan livsstil. 2. Kunna njuta av det livet när jag väl nått dit. 3. Veta varför jag vill ha det livet överhuvudtaget.

Visst ska man inte hindra sig från att drömma stort. Men jag har insett att för att drömma stort får man börja med att drömma realistiskt och sedan sätta igång och jobba mot målet. Jag vill inte vandra planlöst genom livet och sen undra varför jag inte kom fram. Jag kanske kommer ändra mål under resans lopp. Men jag vill bygga upp en bild av mitt liv och sedan bygga vanor, rutiner och sätta mål som jag vet tar mig i den riktningen. Jag ställer in mig på rätt frekvens. Jag visualiserar så att jag lättare kan förstå vad det är som funkar och inte funkar. Jag lever det livet jag vill leva för att leva livet jag vill leva. Då håller jag en tydlig riktning mot vad som gör mig glad.

Och vem vet… Det är kanske det som är hemligheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *