En härlig helg

Större delen av helgen spenderades utan någon skärm överhuvudtaget. Det fanns stunder då jag saknade det, men de gick snabbt över.

Det jag mest saknade telefonen för var när jag snabbt ville ta en bild av Sally för att hon gjorde något sött. Jag ville dela med mig. Men när jag inte kunde det så blev det ögonblicket snabbt bara mitt. Jag tog till vara på det på något sätt. Det kommer aldrig komma tillbaka igen.

Helgen spenderades i stort med att gå extra långa promenader när vädret tillät. I söndags var jag och Sally både i Wämöparken och Saltö runt. Det är en väldigt vacker liten tur. Jag har läst en hel del. Jag läste ut To be taught if fortunate, av Becky Chambers. Hon är lätt en av mina nya favoritförfattare och jag älskar vad hon gör med sci fi-genren. Jag har en av hennes böcker kvar på min att-läsa-lista. Sen hoppas jag att hon skriver många fler böcker. Det har blivit lite målande, lite skrivande och några tupplurar på soffan när andan fallit på.

I lördags var mor och far på besök och det var också riktigt mysigt. Nästa gång de kommer är det dem jag rastar runt Saltö och Dragsö.

I går eftermiddag vid fem-tiden tände jag TVn och kollade på På spåret. Då hade jag ingen ork till att måla, läsa, meditera eller vila mer. Det har varit en sån skön helg när jag inte tittat på klockan alls. Jag har levt i min egen (och Sallys) takt och känt mig fri. Inte att jag känner mig som en slav under sociala medier, men det kändes ändå som att helgen spenderades utan att dra i några växlar och bara i friläge. Jag kan varmt rekommendera er att ha en urkopplad helg, eller bara en dag. Det är lite märkligt när man bryter mot vanor man inte visste man hade, (Som att gå på toa utan telefonen med sig… När gjorde man det sist?) och när man får känslan av att ”inte ha koll”. Men det släpper väldigt snabbt.

Jag kommer lätt ha minst en dag i månaden när jag kopplar ur. Säkert fler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *