januari i %

Nu med nytt år och nya vanor så är det viktigt att liksom hålla koll på sig själv. Så jag gör en anteckning i kalendern när jag gjort vad jag ska. Så hur går det?

Detta var ju inte med i grundtanken, men det är kul att sammanställa lite grann så jag kollade januarisidan i min kökskalender och gjorde en procentuträkning på dagar då jag har gjort vanorna. Målet här är alltså inte att uppnå 100%. Och en dag är antingen 1 eller 0. Om jag mediterat i fem eller tjugo minuter är det 1. Har jag inte mediterat är det 0. Och eftersom jag har gjort flera aktiviteter vissa dagar kommer den totala siffran bli över 100%

För att göra ett exempel kan jag dra till med procent av arbete. Jag jobbar inte helger, hade semester fram till den 7e januari och tog en dag ledigt för att gå på min kompis Niclas presentation av sitt examensarbete. Så procent av arbetsdagar i januari är 58, 06% 18 dagar av 31.

I januari gick jag på gymmet 10 gånger. Lite trögstartat kanske, men det är ungefär var tredje dag och jag hamnar på 32,26%. Den siffran vill jag ha lite högre i februari.

Yoga däremot har jag gjort nästan varje dag. 22 dagar av 31 och alltså hamnar jag på 70,97% Det är jag relativt nöjd med. Målet är att yoga i alla fall lite varje dag, men ibland hinner man inte och det är ok.

Jag mediterade 20 dagar i januari. Det är en underbar vana som jag rekommenderar alla. Den ska upp på 100% i mars. (Jag har redan missat några dagar i februari.) Är det någon vana som ska bli daglig rutin är det denna. 20 dagar av 31 är 64,52%

Jag tror att jag kommer följa upp detta under året. Det är rätt så kul att följa vanorna på detta sättet. Vem vet. Jag kanske skojar till det med cirkeldiagram och allt mot slutet av året.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *