Februari i %

Februari är generellt ansett som årets lågvattenmärke. Det är mörkt och kallt och efter allt kul runt jul och nyår ebbat ur våran minnen känns det som om det inte blir kul igen förrän till midsommar.

Jag brukar citera katten Gustaf och kalla februari för årets armhåla. Och i min koll över mina vanor ser jag också att jag inte bara halkat från det spåret jag var på. Jag var också helt off ett par dagar. Lågvattenmärket var när jag i stället för middag bara drack kaffe och åt en paket delicatobollar. När jag satt övermätt i soffan efteråt undrade jag vad fan jag sysslade med egentligen.

Till mitt ”försvar” har jag under några veckor haft ordentligt ont i min axel och nacke så jag har pausat gymmet. Jag märkte att yogan gjorde det bättre, men smärtan i själva axelleden försvann inte. Så jag gick till medicinsk massage som gjorde svinont och var skönt samtidigt. Massören sade att jag kunde träna men ta det lugnt i några veckor. Jag insåg också där att jag hade ju kunnat gå till gymmet och träna allt utom axlar. Men men. Det är lätt att vara efterklok.

Jag har mediterat oftare. Det är bra. Det hjälper mig att hålla tankarna i schack. Här kommer procenttalen för februari:

Gym: 10,34% en sänkning med 21,92% från förra månaden. Men som sagt… axeln…

Yoga: 41,38% en sänkning med 29,59%. I januari följde jag Yoga with Adrienes 30 dagars utmaning. Efter det fanns det inget direkt mönster. Det är en dålig ursäkt, och den första veckan med nackspärr kunde jag inte yoga heller.

Meditation: 72,41% en ökning med 7,89% vilket följer det mönstret jag är efter. Meditation varje dag.

I januari hade jag med jobb också. Då låg det på 58,06% och i februari på 68,97%. Jag tänker sluta hålla koll på procenten där. Jag jobbar heltid och har flex och gott om semesterdagar. Om jag tar ledigt en dag eller jobbar in lite flex en vecka så är det inget som kommer synas i procenträkning på detta sättet ändå. Det spelar helt enkelt ingen roll. Det jag funderar på är om man kan nu två månader in på året börja sätta kryss för dagar när man inte ätit ohälsosamt. Sen är ju frågan vad som är ohälsosamt egentligen…

Mars börjar i alla fall bra. Jag var på gymmet i morse och jag ska på floating i eftermiddag och det är verkligen meditativt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *