Rätta kartan

Jag har jobbat lite mer än ett halvår på Lantmäteriet i Karlskrona och jag har fått lite nya arbetsuppgifter.

Nu hade jag kunnat berätta om att jag en gång om året ska inventera tavlorna som hänger här på kontoret, eller att jag blivit vald till skyddsombud, men jag ska istället prata om SLM-text. Det är även kallat rätta kartan. För det är det jag gör. Jag rättar kartan.

När det sker förändringar i fastighetsregistret eller det flyttas gränser så händer det titt som tätt att text och fastighetsbeteckningar hamnar på fel fastighet, eller får fel storlek. Det kan också hända att det finns för många siffror, eller för få. Det blir helt enkelt lite rörigt när man tittar i kartan. Det är inte optimalt. En karta ska helst vara lätt att tolka. Här är ett exempel från Simrishamn.

Ojojoj. Vart hör siffrorna hemma? Det här ser ju stökigt ut. Inte acceptabelt. Den som stöter på sånt här stök skickar ett ärende till Rätta Kartan och två veckor av fem är det jag som har hand om den brevlådan. Jag sätter tänderna i ärendet med flit och estetiskt sinneslag och efter ett tag ser det ut såhär:

Nämen! Nu ser det ju ordentligt och städat ut. Denna uppgiften är rätt så tillfredsställande. Det är en liten inblick i min arbetsvardag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *