Svärdet och Spiran

Eftersom jag har varit sjuk igår och idag så har jag passat på att titta igenom ”Pillars of the Earth” en serie på fyra filmer som är baserade på Ken Folletts bok ”Svärdet och Spiran” som heter just pillars of the eart på engelska men det kan man ju räkna ut… I alla fall så var filmerna väldigt trogna boken som jag minns den. jag har den ju inte färskt i minnet. Och för att vara en film som utspelar sig i medeltiden och inte har en hollywoodbudget i ryggen så ser det inte en enda gång billigt ut. Serien går på en svensk kanal just nu har jag för mig.

Skådespeleriet är bra och intrigerna täta. Precis som det ska vara. Till alla som har sex timmar över och tycker att ränksmiderier på hovnivå och i prästerskapet i elvahundratalets England är intressant, samt har en fascination för katedralbygge så rekommenderar jag den här miniserien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *