Två filmer, ett inlägg

Igår såg jag den norske filmen ”Trolljegeren”. Den handlar om en grupp studenter från en folkhögskola som ska göra en film om några mystiska björnskjutningar. De märker rätt snabbt att allt inte stämmer helt överens. Mannen de misstänker är tjuvskytt visar sig efter ett tag vara en trolljägare. De tror honom först inte och när han erbjuder dem att följa med honom så tror de att de kanske kan göra en film om en tok istället. Det visar sig dock att troll är mycket mycket verkliga i de mörka norska skogarna. Fast nu är det något som skrämt dem ur sina revir.

Det är filmat med skakig handkamera hela filmen igenom. Men det är inte så skakigt så man blir yr eller illamående. Så man kan dra paralleller till både Blair Witch Project och Cloverfield. Dock blir det inte lika gripande. Visst… Trollen ser hur äkta ut som helst och visst blir det riktigt spännande då och då men det känns ändå som om det är en ingrediens eller krydda i blandningen som saknas. Det där lilla extra…

Idag såg jag och Leona ”Black Swan” med Natalie Portman. Wow. Vilken dramathriller… Nervös mammig och otroligt skicklig ballerina under extrem press börjar få vanföreställningar. Säger man det så så låter det inget vidare kanske men den här filmen är så otroligt välgjord. Små grejer som man knappt lägger märke till som spökar med sinnena, speglar överallt som inte riktigt synkar med verkligheten och så en underbar Natalie Portman som gör prestationen av sitt liv hittills. Får hon inte en Oscar på söndag gör jag en Von Pluring och äter min egen hatt. Filmen är starkt rekommenderad och har hamnat på min Se-sida med detsamma. Jag kan inte säga mer utan håller mig till att ge en order… Se den.

Följ min blogg med bloglovin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *