Katzenjammer är fantastiska!

Igår kväll var vi på the Tivoli och konsert. Vi såg ett norskt bad som heter Katzenjammer, och jag säger bara: Eufori!

Nej jag ska säga lite till… Dessa otroligt talangfulla norska kvinnor byter instrument med varandra som om det inte vore nåt. Spelar munspel, xylofon och dragspel samtidigt. Mandolin och trummor hur nu det går ihop. Men det gör det. Experimentell och ändå så okomlext utförd musik som inte håller sig till väggarna av en genre. Det var sjömansvals. Det var Country. Det var… Något det inte riktigt finns ord för. Det är bäst att bifoga lite liveklipp från hederliga gamla youtube.

Åh, ja just det… Efter så spelade Movits. Ljudkillarna hade nog somnat på mixerbordet, för det som var klockrent när katzenjammer spelade blev någon slags hemsk orgie i mummel och bas. Det var så kasst, så vi gick. Vi hade redan fått valuta för våra pengar. Katzenjammer och ett lyckorus.

Följ min blogg med bloglovin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *