Förbereder förberedelser

Tanken med flytten till huset är att allt ska gå smidigt och lätt. Tanken är att vi ska ha gjort ett gott förarbete och när dagen kommer så kommer allt att vara ostressigt.

Med detta i åtanke har vi redan börjat röja i vårt förråd. Jag tror vi har slängt ungefär en tredjedel och vi har försökt vara så osentimentala som möjligt. Det mesta som är kvar där nere nu är saker som ska från förråd till förråd. Snart ska vi ta itu med att packa ner lägenheten. Det blir en jul i lådor. Men det gör inget. 

Det som orsakat mest huvudbry är hela baletten med att fixa villaförsäkring, komma ihåg adressändringen så småningom, kolla upp telebolag och kolla vilka alternativ man har för internet. Elbolaget vill ha viss information som krävs för flytten. Och hur gör man när det är mitt i månaden man flyttar.

Men vi tar tag i det, inte en sak i taget, men vi försöker hålla ett lugn och skriva anteckningar så vi håller ordning på det. Det går rätt så bra. Jag går i alla fall runt med ett leende när jag tänker på huset.

Själva flyttdagen är väl en annan sak. Den organiseringen får man tänka på när det börjar närma sig. Det kommer vara ett flertal bilar och släp stående utanför lägenheten på en relativt trafikerad gata. Jaja… Det blir då det. Snart… Sextioåtta dagar kvar till flyttdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *