Factory Girl

Härom kvällen såg jag och Leona den gamla filmen Factory Girl. Och jag har länge känt mig sugen på att måla igen. Vad har det ena med det andra att göra? Jo…

Jag har sett filmen förr men denna gången var det som om den kom åt en nerv den inte gjorde förra gången. Jag greps av Edie Sedgwicks öde och liv. Och så satt jag och bildgooglade lite och lekte med några bilder i min ipad och fick fram det här:

edie

 

Och så idag när jag kom hem så plockade jag fram mina färger och penslar och en duk och satte igång. Nere i mitt hobbyrum stod jag med ett staffli och målade. Inte liggande på golvet på en hög med tidningspapper som måste plockas bort direkt efter jag är klar. Jag lyssnade på musik högt. Både Joan Baez och Felice Brothers har spelats och jag har nynnat med mellan penseldragen. Jag blev klar. Det är ingen exakt avbild men det liknar i alla fall… Jag är nöjd.

oh, Edie

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *