Gudfadern

Igår stod jag i Kågeröds kyrka och hade ett litet barn i min famn som var väldigt missnöjd över situationen han befann sig i. Det kunde vara kyrkan. Men det kunde lika gärna vare det faktum att jag hade kalla händer eller inte var hans mor.

Men döpt blev han, Steen Arild Loke. Och jag blev hans fadder. Men det låter lite högtidligare och klassiskt med gudfader så det är det jag kommer att använda. Nu är jag ju ingen don Corleone överhuvudtaget men ordet fadder klingar ”tredjeklassare som ska vara kompis med de nya ettorna och lära dem att man inte får lov att klättra på containern utanför matsalen”. Gudfader eller Gudmor ( hade det hetat det om maffian var ett matriarkat?) är ju tänkt att vara den som ser till att barnets kristna fostran blir gjord rätt och riktigt. Men eftersom jag inte är med i svenska kyrkan så kan jag erkänna att det blir lite si och så med den saken…

Men jag kommer att vara där för honom i så många andra avseenden. Stöd, råd, hjälp, skratt, lekar, spel… Den som är där när man kanske inte vill eller vågar snacka med mor och far nån gång i framtiden. Den som förutom mor- och farföräldrar skämmer bort lite extra. Och samtidigt är på föräldrarnas sida med att se till att den lille jollrande gullungen en dag kommer att bli en vettig och sansad ung man.

Här är vi! Jag och min gudson och hans mor som även är min syster.

20130421-171022.jpg

20130421-171124.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *