Farväl lilla Kitty

Vi kallade henne alltid för den lilla kärlekskatten. Det räckte liksom med att bara vara för att hon skulle spinna som en tok. De flesta nätter låg hon på sänggaveln ett tag efter vi släckt lampan… Och bara spann…

Kitty var katten jag skaffade när jag skaffade mig en lägenhet i Ängelholm. Ett litet tag var det bara hon och jag i den där stora trean innan vi blev fler. Först en katt till, sen en flickvän och efter det ytterligare en katt. På senare tid märkte vi att hon blev mer och mer skrikig och efter hon även började kissa på ställen hon inte skulle tog vi henne till veterinären. Det visade sig att ena njuren var en enda stor cysta och var konstant smärta för den lilla katten. Under operation för att ta bort det onda upptäcktes ett flertal cellförändringar på den andra njuren också och hon hade inte klarat sig året ut. Så hon fick somna in igår strax efter tio.

kittyifamnen

 

Kitty var katten som trivdes allra bäst i famnen. Att kura ihop sig i Mina eller Leonas armar och bara njuta var något av det bästa som fanns. Annars kunde man ge sig katten på att hon kunde hitta en solstråle var den än var och njuta av den för fulla muggar.

kittyisolen

 

Kitty var också full av bus och upptäckarglädje. Även om ett fall från köksfönstret när hon var liten gjorde henne rädd för den stora utsidan så var varenda vrå och märklig sak i huset noga undersökt.

kitty1 kittykällare

 

Jag och Kitty hade ofta långa konversationer. Hon var en pratsam katt. Mest i köket, då det ofta hände att man gav något extra om man var lite charmig och söt. Hon befann sig oftast där vi befann oss. I soffan, i köket, men framför allt älskade hon att mysa i sängen när dagen var slut.

kökskittykitty&guiness

 

Nu är det onda över för Kitty. Hon vilar i jorden under vårt snöbollsträd vid sidan om Frida som gick bort i juli. Vi ser hennes viloplats från köksfönstret. Hon är saknad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *