21. ING

I Lokasenna säger Tyr att Frej kan mäta sig med de bästa i Asgård. Han kränker inte kvinnor. Han friger fångar. Några av hans aspekter är fred och kärlek, men också erotik och sexualitet. Han är den främsta fruktbarhetsguden och han är mer för att sprida fred och kärlek än att kriga. 

ING är en vårruna. Den symboliserar den manliga fruktbarheten och representerar giftermålet mellan himmel och jord. Om man ser på runan JARA så kan man se kopplingar till ING. Nu har cirkeln slutits. Den manliga sexualiteten kan vara mer sluten än den kvinnliga. Det är nödvändigt att hitta en balans mellan det manliga och kvinnliga i oss alla. ING är i denna balans också hemmets runa. Värmen och kärleken i en familj. Eftersom Frej var herre över Alfheim hade han också domän över kopplingen till våra förfäder och förmödrar.

Runan symboliserar som sagt våren. Den sprudlande livskraften som kommer efter vintern har släppt sitt grepp. ING står för kreativiteten som också är en slags fertilitet. Att kunna skapa något.  Det är en lyckobringare runa som är kopplad till vår manifestationsförmåga. Men det kan inte vara vår hela tiden. De sprudlande idéerna måste få växa och mogna och till sist bära frukt.

 

IMG_4601 (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *