Dessa fantastiska platser

Med lite tid över på morgonkvisten satte jag mig och började sortera i de till synes miljoner av bilder jag har på min hårddisk. Det verkar som om det jag helst av allt tar foto på i hela världen är våra husdjur när de sover. Men det fanns även lite bilder på just, världen.

Det är lätt att tro att man är fast i en jämngrå vardag ibland, där de enda ljuspunkterna är en semester på en solig ö eller en av de där sällsynta och svårfångade ljuva svenska sommarkvällarna. Men, för mig i alla fall, när jag gick igenom mitt bildbibliotek, (En liten bit av det i alla fall. Det verkar oändligt.) så insåg jag att jag visst är ute och uppskattar det sköna och vackra runt om mig.

Bilden ovan är från Rönne å utanför Kvidinge. Tricket är väl att man ska komma utanför dörren och inte bara vara på väg till punkt B från punkt A. Utan ta och stanna upp i de där små tomrummen mellan bokstäverna och se sig omkring. Och framför allt kanske det är en övningssak att kunna se det som är mitt framför näsan på en.

Nu är jag lite lyckligt lottad som går en utbildning som tar oss ut på exkursioner till särdeles intressanta ställen. Det har gjort att jag kunnat ta sådana här bilder:

En flock hästar gick på rad förbi när vi studerade vegetationen på Stora Alvaret på Öland i fjol. (Vems axel det är nere i högra hörnet minns jag inte.)

Fler bilder kan man hitta på mitt alldeles offentliga album. ”Utflykter, exkursioner och äventyr” har jag döpt det till. Där är bilder från hundpromenader runt knuten, exkursioner med högskolan, semesterbilder och bilder från andra utflykter jag gör.

Snart ska jag ut och fara igen. Nästa vecka åker vi på en elva dagar lång exkursion med högskolan. Bråbygden, Gotland, Bergslagen och Fulufjället är några av ställena vi kommer att besöka. Fyra dager efter vi kommit hem far jag till USA i tjugo dagar. Den resan är en annan kurs jag går.

Min tanke och avsikt är att försöka uppdatera här med bilder och text från dessa resor under tiden de pågår. Jag får se om det finns tid dock. Det är ett rätt så fullspäckat schema.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *