Ett nytt år i faggorna

De senaste åren har jag haft projekt som sträcker sig över hela året istället för att hålla mig till nyårslöften. Det började med att jag skulle läsa 100 böcker på ett år. (Jag hann med 97.)

Jag skulle sedan lära mig spela mandolin. (Jag plinkar rätt hyfsat på den men är långt ifrån en expert.) I år satte jag för mig att lära mig om aktier och gav mig själv 5000 kr totalt att leka med. Hur det har gått vill jag inte säga än eftersom det fortfarande är några månader kvar på året.

Men jag har börjat blicka framåt. Nästa år tar jag på mig ett rätt så ambitiöst projekt. (Om jag får säga det själv… Och eftersom detta är min blogg så är det väl här jag faktiskt får lov att göra det.) Jag kallar projektet ”Året av K.E.N.T” Kropp, Ekonomi, Näring och Tid. Specifikt hur detta ska läggas upp och mätas och konkretiseras är något jag fortfarande vrider och vänder på.

Dock så handlar näring inte bara om vad jag stoppar i munnen utan också vad jag stoppar i sinnet. Därför ber jag nu om hjälp. Jag vill redan nu börja bygga upp en lista av böcker som jag kan läsa under nästa år som får mig att utvecklas eller växa. Vilken bok förändrade ditt liv? Skönlitteratur eller facklitteratur. Det spelar ingen roll. Vad läste du som fick dig att ändra inställning till livet eller gav dig en aha-upplevelse i någon form, eller rörde dig till tårar? Jag vill gärna ha tips på dessa böcker. Även dokumentärer, filmer, serietidningar, intervjuer, med mera som stämmer in på kriterierna mottages varmt.

Mer om hur jag tänkt och lägger upp nästa år kommer när jag själv vet hur jag ska uttrycka mig.

3 Comments

 1. Sussie

  Jag håller på att läsa ”Bullet journal metoden”. Gillar den skarpt. Den har verkligen satt igång processer i huvudet på mig… Nu verkar du iof redan att vara en organiserad person som får saker gjorda, men jag tror ändå att den kan ge dig om inte nya kunskaper så i alla fall påminnelser som är bra att få ibland. Rekommenderas!?

 2. Erik Kohlström

  The world without us av Alan Weisman och Stiff av Mary Roach i reportagebokshyllan.
  Der Schwarm av Frank Schätzig i SciFi-hyllan
  L, Naiv Super och Fakta om Finland av Erlend Loe i romanhyllan. Läses helst på norska.
  Sen när du är inne på norsk kultur kan du även ge dig in i Kaizers Orchestra’s märkliga rock-opera-ompa-maffia-universum.
  Lycka till med projektet, ser fram emot att följa det på bloggen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *